Onbezorgd op reis met uw camper of caravan

Wat uw plannen ook zijn, we wensen u een prachtige zomer! Hopelijk zonder noodweer, zoals dat in het afgelopen jaren op nogal wat vakantiebestemmingen voorkwam. Relatief veel camper- en caravanbezitters hadden toen te kampen met de gevolgen daarvan.

Vooral hagel is een veelvoorkomende oorzaak van schade. Een stevige bui kan in enkele minuten voor duizenden euro's aan herstelwerk aanrichten. Gelukkig zijn er manieren om die schade te verzekeren én het risico erop te verkleinen. Zo kunt u onbezorgd op reis.

Nieuws
Datum: 12-06-2024

Veranderingen? Geef ze door!

Misschien heeft u onlangs preventieve maatregelen genomen of bent u van plan om dit binnenkort te doen. Of is de inboedel van uw camper of caravan in waarde gestegen of juist gedaald. Zulke veranderingen kunnen effect hebben op uw verzekeringen. Geef ze daarom altijd aan ons door.

Camperverzekering

Schade aan uw camper die wordt veroorzaakt door 'van buiten komend onheil' zoals noodweer, is verzekerd via uw cascoverzekering. In de praktijk betekent dit dat hagelschade is gedekt als u een allrisk- of WA met beperkt cascoverzekering heeft afgesloten. Als de camper alleen WA is verzekerd, dekt uw camperverzekering dergelijke schade niet.

Caravanverzekering

Wilt u schade die ontstaat aan uw caravan als gevolg van noodweer vergoed krijgen? Dan moet u meestal een aparte hageldekking afsluiten bij uw caravanverzekering. Vaak geldt er een eigen risico als u hagelschade wilt claimen.

Inboedel

Als u toch bezig bent met uw verzekeringen, denk dan ook aan de inboedel van uw camper of caravan. Is die wel verzekerd en zo ja, kloppen de dekkingen nog wel? Verder geldt voor caravanverzekeringen dat er grote verschillen kunnen zijn in de dekkingen.

Genieten

We hopen dat u de komende maanden weer zult genieten van de vrijheid die uw camper of caravan u geeft. En mocht u nog vragen hebben over de verzekering ervan, dan helpen we u natuurlijk graag.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag