Actueel
Levenstestament voor zakelijk en privé
Als ondernemer bent u gewend zelf belangrijke beslissingen te nemen. Maar er zijn omstandigheden denkbaar waarin u daar niet toe in staat bent. Bijvoorbeeld door hersenletsel na een beroerte of een coma na een ongeval. Wie neemt dan de beslissingen over uw bedrijf? En privé? Uw partner/kinderen mogen niet zomaar keuzes voor u maken.
Geen gevaarlijk werk, dus geen AOV nodig?
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u ervoor dat uw inkomen op peil blijft als u vanwege arbeidsongeschiktheid niet zelf uw geld kunt verdienen. Maar is zo’n verzekering ook nodig als uw werk niet gevaarlijk is en geen risico vormt voor uw gezondheid? Ja! Want de oorzaak van arbeidsongeschiktheid kan ook buiten uw werk liggen.
Zorg voor een veilig gebruik van apparatuur met accu’s
Nederland elektrificeert in een snel tempo. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor accu’s en batterijen. Maar als bij de installatie of het gebruik daarvan iets mis gaat, kan er brand ontstaan. Een brand die bovendien niet gemakkelijk te blussen is. Hoe gebruikt u uw apparaten veilig?
Doorlopende reisverzekering en wintersport
Heb je een doorlopende reisverzekering en ga je op wintersport, zorg dan dat je goed verzekerd bent met de juiste dekking tegen onverwachte kosten.
Hypotheekmarkt oktober: recordaantal aanvragen voor koopwoningen
De hypotheekmarkt in Nederland heeft in oktober een onverwachts grote stijging laten zien. Het nieuwe recordaantal van 49.992 hypotheekaanvragen betekent een toename van maar liefst 50 procent ten opzichte van vorig jaar.
Meer ongelukken en schade door fatbikes
Fatbikes zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken. In de eerste week van oktober zijn bijna honderd mensen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis beland na een ongeval waarbij een fatbike was betrokken.
Minder doorlopend krediet, meer persoonlijke leningen
Steeds minder Nederlanders maken gebruik van een consumptief krediet. In september 2024 hadden zo’n 7,4 miljoen mensen een lening, een flinke daling ten opzichte van de 9 miljoen in 2019. Vooral het aantal doorlopende kredieten neemt af, terwijl het aantal persoonlijke leningen juist iets groeit.
Rondom de woning
Met betrekking tot schades die in de woning ontstaan is vaak direct duidelijk of deze wel of niet onder de dekking van de woonverzekering (inboedel en opstal) vallen. Bij schades rondom de woning is dat vaak ingewikkelder. Zeker nu het weer vroeg donker is, de periode van stormen en mogelijk weer vorst eraan komt, zullen er ook weer schades rondom de woning gaan ontstaan.
Rentelasten over lening verbouwing woning zijn aftrekbaar
De kosten om de woning te onderhouden of te verbouwen mag je niet aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Maar sluit je hiervoor een lening dan mag je de rente die je daarover betaalt wel in mindering brengen op jouw belastbaar inkomen.
KOPEN ZONDER FINANCIERINGSVOORBEHOUD? WEET WAT JE DOET
Wij snappen dat er soms geen andere keuze is dan de zekerheid van het financieringsvoorbehoud opzij te zetten om toch voor een woning in aanmerking te komen. Wanneer er inderdaad geen andere optie is, kun je toch het een en ander doen om grote financiële risico’s te beperken.
EIGENAAR VAN EEN APPARTEMENT? KIJK GOED NAAR DE RESERVES
Ben je eigenaar van een appartement dan ben je automatisch lid van een vereniging die de belangen van alle eigenaren in het betreffende pand behartigt. Dat klinkt mooi. Maar ruzies kunnen snel ontstaan.
Minder woningbranden, maar accu's vaker oorzaak
Het aantal woningbranden in Nederland blijft afnemen. Wel ontstaat er vaker brand door accu's van elektrische fietsen en andere apparaten. De brandweer en verzekeraars roepen consumenten daarom op om veilig te laden.